maio 28, 2016

Queijo de paprika fumada!

O Francisco Lameira fez e recomenda!
O meu primeiro queijo vegano! Está muito bom! A minha mãe disse que ficou com um gosto parecido com pudim de atum, e por isso é fantástico para quem está em transição. Está sólido, porém fácil de cortar. Pode ser comido sem culpas e em maior quantidade.

A levedura de cerveja é o que lhe dá um sabor parecido com o do queijo. Pode ser encontrada em qualquer ervanária ou na parte dos produtos naturais de qualquer super ou hipermercado.

Receita e vídeo em inglês aqui:
Smoked Paprika Vegan Cheese Recipe - Soy & Nut Free!!!

Ingredients:

1 cup water
1 cup oats
1 cup steamed sweet potato
1 chargrilled red bell pepper (marinated in vinegar)
1/2 cup nutritional yeast
1 tbs smoked paprika
2 1/2 tsp celtic sea salt
1/2 tsp white pepper
1 tsp onion powder
1 tsp garlic powder
2 tbs lemon juice
1 cup water (extra for over top of mixture in blender)
.... you can also add any other spices, herbs etc that you like.
1 1/3 cup water
2 1/2 tbs agar agar powder

* NOTE: The two main things to keep in mind are that you need to use agar powder (if using flakes use 3 times the amount) and make sure you cook it long enough so it activates... also make sure NOT to use a lid when setting the cheese as this creates condensation and can make the cheese wet.

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